77 Beste ideeën om geld te verdienen in 2023

Er zijn veel manieren om geld te verdienen buiten je huidige baan om.

Ik heb in 18 maanden 5.000 euro schuld afbetaald met behulp van enkele van de ideeën in dit artikel. Met één van de ideeën verdien ik vandaag de dag meer dan €500 per maand.

Hier is een uitgebreide lijst van manieren waarop je meer geld kunt verdienen, zodat je je financiële doelen kunt bereiken.

Inhoudsopgave

Beste Ideeën om geld te verdienen

Iedereen heeft minstens één vaardigheid waarmee hij geld kan verdienen. Wat is de jouwe? Misschien moet je die nog uitzoeken.
Hier zijn verschillende vaardigheden die je kunt overwegen. Kies er een (of twee) uit en begin vandaag nog geld te verdienen. Als je eenmaal begint, is het moeilijk om te stoppen!

1. Freelance schrijven

Als je graag schrijft, kan freelance schrijven goed bij je passen. En, je kunt geld verdienen in je pyjama. Je kunt betaald krijgen om een artikel te schrijven voor een bedrijf of een publicatie. Ik heb geschreven voor verschillende sites zoals:

 • Cryptocoinbit.nl
 • Motoshare

De betaling kan variëren per klant en artikellengte. Ik heb tussen de 35 en 500 euro verdiend voor een stuk. Hoeveel je verdient hangt af van je ervaring en de lengte van het artikel.

Om je te helpen in contact te komen met opdrachtgevers probeer je Upwork of Contently. Op deze sites zijn opdrachtgevers op zoek naar geschreven inhoud van experts zoals jij. Je moet een profiel en schrijfvoorbeelden aanmaken.

2. Vul online enquêtes in

Het invullen van enquêtes in je vrije tijd kan een geweldige manier zijn om wat extra poen te verdienen. Er zijn tonnen online enquêtesites, maar een van de beste is Survey Junkie.

Met enquêtes kun je vandaag al beginnen met geld verdienen. Dit is het coole van Survey Junkie, je kunt meerdere enquêtes invullen.

Je kunt je ook aansluiten bij andere enquêtesites als Survey Junkie niet genoeg is. Zo kom je nooit zonder enquêtes te zitten om in je vrije tijd in te vullen.

Survey Junkie

Deel je mening vanaf elk apparaat en verdien punten die kunnen worden ingeruild voor cadeaubonnen of geld.

Bedrijven als Uber betalen je om anderen te rijden.

3. Rijd mensen rond

Hoeveel je verdient hangt af van een paar factoren zoals:

 • Aantal afgelegde kilometers
 • De tijd die nodig is om een route te voltooien
 • Het type voertuig waarin je rijdt
 • De grootte van je stad
 • Huidige vraag naar ritten

Een andere optie is om dingen naar anderen te rijden. Uber Eats is een top on-demand bezorgdienst die op zoek is naar bezorgpartners.

Als chauffeur zou je eten bezorgen bij mensen van verschillende restaurants.

Als je een bijbaan nodig hebt, zijn dit geweldige opties met flexibele uren. Je kunt dit gemakkelijk in de nachten en weekenden doen. Dus zelfs als je een fulltime baan hebt, kun je rijden als bijbaan.

En, je bent niet verplicht om elke week dezelfde uren te werken. Je bent je eigen baas!

4. Affiliate marketing

Deze vaardigheid is wanneer je betaald krijgt voor het verwijzen van anderen naar producten of diensten. Amazon betaalt je bijvoorbeeld als bezoekers via jouw links producten kopen. Als beloning krijg je betaald.

Je hebt een blog of website nodig om affiliate links te plaatsen. Een aanwezigheid op sociale media hebben helpt je ook om geld te verdienen.

Als je je affiliate inkomsten wilt verhogen, luister dan naar Nicole. Nicole verdient meer dan €2.000/maand met haar website.

Ze heeft een cursus genaamd Succes met Affiliate Marketing waarin ze haar deskundige tips deelt over hoe je online geld kunt verdienen. Bekijk haar cursus om aan de slag te gaan.

Dit is een goede plek om te beginnen met affiliate marketing.

5. Kleding herstellen/strijken

Bezit je een van deze vaardigheden?

 • Kleding repareren
 • Kleding strijken
 • Kleding veranderen

Overweeg dan om je vaardigheden als kleermaker aan te bieden. Kleermakerswerk en strijken zijn altijd gewild.

Zoals je weet hebben drukke mensen geen tijd voor deze basistaken. En, je kunt gemakkelijk vanuit je huis werken in je vrije tijd.

In de wereld van vandaag worden vaardigheden als verstellen en veranderen niet meer aangeleerd. Hopelijk heb je aanleg voor naaien. Zo ja, dan heb je een waardevol, geld opleverend talent in handen.

6. Ontwerp je eigen t-shirts

Als je creatief bent en graag dingen ontwerpt, dan past dit misschien goed bij je. Kijk dan eens op een site die CafePress heet.

Op CafePress kun je t-shirt ontwerpen publiceren die je maakt. Als een klant een ontwerp koopt, verdien je een deel van de winst.

CafePress drukt en verzendt de bestelling naar de koper! Je hoeft dus alleen maar ontwerpen te uploaden. Kortom, dit kan een van de gemakkelijkste manieren zijn om geld te verdienen met de verkoop van t-shirts!

Andere artikelen die je op CafePress kunt verkopen zijn:

 • Bumperstickers
 • Huis & Interieur
 • Drinkgerei
 • Papierwaren

Nu kun je meer tijd besteden aan ontwerpen en minder aan verkopen. Om meer ontwerpen te verkopen is een tweede site om te proberen Redbubble. Of, je kunt proberen op beide te verkopen om meer kopers te bereiken.

7. Schrijf, publiceer en verkoop een e-book

Zoek je een goede manier om wat passief inkomen te verdienen? Schrijf en publiceer een e-book op Amazon. Of, zelfs zelf publiceren door een downloadbare PDF te maken. Begin met het kiezen van een onderwerp waarmee je vertrouwd bent.

Je kunt bijvoorbeeld maken:

 • Een onderwijsbron
 • Gidsen
 • Fictieve verhalen

Het internet staat vol met artikelen over het schrijven en publiceren van een e-book. Gelukkig zijn de initiële kosten gering. Zorg ervoor dat je de ins en outs leert kennen. Zelf uitgeven is een lucratieve bedrijfstak als je eenmaal ervaring hebt opgedaan.

8. Maak een online cursus

Ben je een materiedeskundige? Zo ja, dan kun je anderen laten betalen om van jou te leren! Ik heb bijvoorbeeld een vriend die graag tafels bouwt. Hij verdient zes cijfers door anderen via video’s online te leren hoe ze tafels moeten bouwen.

Je kunt je videocursussen verkopen op deze online platforms:

 • Skillshare
 • Udemy
 • Je eigen website

Als dit je interesseert, investeer dan in een camera en microfoon. Wees dan klaar om je leerlingen te motiveren om experts te worden.

9. Flip koopwaar

Kun je een goede deal herkennen als je er een ziet? Overweeg dan koopwaar te kopen om door te verkopen op eBay. Of probeer andere sites zoals Amazon.

Garageverkopen en kringloopwinkels liggen vol met obscure artikelen. Vaak weten mensen niet hoe waardevol ze zijn. Daarom verkopen ze ze voor minder dan wat ze waard zijn.

Daardoor kun je ze met korting kopen en grote winst maken.

Profiteer van deze geweldige aanbiedingen. Gebruik ze om wat geld te verdienen door de artikelen online door te verkopen.

10. Begin een klusbedrijf

Als je een doe-het-zelver bent, overweeg dan om anderen te helpen met je vaardigheden. Ook moeten de meeste van je buren klusjes doen.

Veel mensen zullen graag goed geld betalen voor jouw handige vaardigheden. Je kunt hun kleine huisreparaties en onderhoudstaken voor je rekening nemen.

Je kunt zelfs een profiel aanmaken op Marktplaats Diensten. Deze online directory helpt je lokale klanten te vinden.

11. Geef fitnesslessen

Wil je betaald krijgen om in vorm te blijven? Misschien kun je een van deze fitnesslessen geven:

 • Yoga
 • Zumba
 • Crossfit
 • Kettlebell
 • Elke andere soort oefening

Overweeg allereerst om les te geven in de plaatselijke sportschool. Of, je kunt ook een les geven in je buurthuis.

Ten slotte duurt het niet lang om gecertificeerd te worden om les te geven in deze gebieden.

12. Word fotograaf

Heb je een fatsoenlijke camera en hou je van fotografie? Overweeg dan om je fotografische vaardigheden aan te bieden voor deze evenementen:

 • Bruiloften
 • Familiefoto’s
 • Afstuderen op de middelbare school
 • Gala’s

Een goede foto zegt meer dan duizend woorden. En ze zijn nog veel geld waard ook!

Hier is een tip, portretten van huisdieren zijn een groeiende niche. Als je van fotografie en dieren houdt, is dit een perfecte optie. Huisdiereigenaren betalen een premie voor jou om een foto van Fido te maken.

13. Babysitten of oppas zijn

Ben je graag in de buurt van kinderen? Overweeg dan om oppas of zelfs babysitter te worden. Veel gezinnen bieden een goed loon voor kwalitatief goede zorg voor hun kinderen.

En, het is een perfecte manier om geld te verdienen voor studenten. Gezinnen zoeken kindermeisjes die op hun kinderen willen passen tijdens de zomervakantie van school. Tenslotte kun je ook doordeweeks babysitten.

14. Word karikatuurtekenaar

Misschien ben je wel een goede karikatuur- of schminkartiest. Bedrijfs- en sportevenementen zoeken vaak iemand die dit kan. Als je vaardigheden hebt op een van deze gebieden, zet ze dan in!

Zoek om te beginnen banen bij bedrijfsevenementen of je plaatselijke sportstadion. Informeer naar vacatures door het algemene kantoor te bellen.

Kijk ook eens op plaatsen als boerenmarkten, beurzen en andere lokale evenementen.

15. Zing op bruiloften of andere evenementen

Leen je zangtalent om de gasten op deze evenementen te vermaken:

 • Bruiloften
 • Optochten
 • Politieke bijeenkomsten
 • Culturele evenementen

Als je kunt zingen, zoek dan deze evenementen op om je vaardigheid te gebruiken. En vertel anderen over je talenten. Je zou ook een geluidsfragment kunnen opnemen om aan potentiële klanten te geven.

Onthoud dit: mond-tot-mondreferenties zijn onbetaalbaar. Tevreden klanten zijn de beste manier om je merk op te bouwen.

16. Bied mechanische diensten aan

Het is geen verrassing; monteursdiensten kunnen ondraaglijk duur zijn. Misschien heb je een gave voor auto-onderhoud of reparatie. Als dat zo is, overweeg dan om een reparatiebedrijf voor auto-onderhoud te beginnen.

Je kunt direct naar de garage bij de klant thuis gaan.

En, je hebt niet de kosten van een eigen autoreparatiegarage. Daardoor is je winstpotentieel waarschijnlijk hoger. Bovendien zal de klant de persoonlijke service waarderen.

17. Optreden als muzikant

Voor muzikanten zijn er veel manieren om betaald te krijgen om muziek te spelen! Bruiloften, zomerfestivals en andere evenementen betalen goed geld voor je vaardigheden.

Straatmuzikanten kunnen ook behoorlijk wat geld verdienen met het spelen van onderhoudende muziek. Controleer echter eerst de plaatselijke wetgeving om er zeker van te zijn dat straatmuziek legaal is.

Waarschijnlijk zul je als muzikant geen miljoenen verdienen. Maar het kan een behoorlijke manier zijn om bij te verdienen. En, je hebt plezier in het proces!

18. Video opnemen voor speciale gebeurtenissen

Laat je videoproductie/bewerkingsvaardigheden zien op deze locaties:

 • Verjaardagsfeestjes
 • Klassenreünies
 • Huwelijksrecepties

Zorg eerst dat je een fatsoenlijke videocamera hebt. Of, een talent voor het omzetten van foto’s in video’s. Maak dan reclame voor je diensten bij partyplanners en families.

Een goed geproduceerde video is belangrijk. Het kan het verschil maken tussen een goed feest en een geweldig feest. En, jouw talenten helpen mensen herinneringen vast te leggen die ze later opnieuw kunnen bekijken.

Er bestaat zelfs gratis videobewerkingssoftware. Dus als je een goede camera hebt, kunnen de opstartkosten laag zijn.

19. Geef muzieklessen

Speel je een muziekinstrument? Leer je vaardigheid aan anderen die willen leren spelen. Misschien specialiseer je je in één instrument. Of, je kunt meerdere onderwijzen, zoals de piano en de gitaar.

Om te beginnen kun je flyers ophangen bij een community college of coffeeshops. Het is misschien verrassend, maar studenten willen ook muziek leren. En, ze willen het niet doen in een klas met studiepunten!

Meestal kun je ongeveer €25 per sessie van 30 minuten in rekening brengen. Maar, dit hangt af van het gebied waar je woont.

20. Verkoop ambachten

Als je graag dingen met je handen maakt, dan is dit misschien iets voor jou. Etsy is een goede plek om die handwerkjes te verkopen die je zo goed kunt maken.

Mijn vrouw koopt allerlei dingen op Etsy, zoals aangepaste stickers en shirts, enz.

Dit is een geweldige manier om fysieke producten te verkopen. Volg deze twee tips om het meeste geld te verdienen:

 • Maak je product uniek
 • Vind het juiste publiek

Zoek daarom een creatieve marktplaats die jouw ideale koper bereikt.

21. Geef les in voeding

Als je opgeleid bent in goed eten, overweeg dan om voedingslessen te geven. Een buurthuis of een school zijn twee plaatsen om te beginnen. En, je kunt ook een bejaardentehuis of je plaatselijke bibliotheek proberen.

22. Elektronica repareren

Ben je een expert op het gebied van techniekreparatie? Bied dan je diensten aan aan vrienden, familie en leden van de gemeenschap. Je hoeft geen reparatiewinkel in de stad te openen.

Als je mensen helpt hun computers en technische apparaten te repareren, verspreidt het woord zich snel. Bovenal is mensen helpen de beste manier om je side hustle te laten groeien.

23. Bied grafische ontwerpdiensten aan

Grafische ontwerpers kunnen hun vaardigheden aanbieden aan lokale kleine bedrijven. Kleinere bedrijven kunnen zich geen grote grafische ontwerpbedrijven veroorloven. Maar, ze willen wel aantrekkelijke advertenties of websites maken.

Als je het werk goed doet, maken ze graag gebruik van een kleinere, lokale ontwerper.

Kijk eens bij 99 ontwerpen om deze week betaald te krijgen voor je grafische ontwerpen.

Ideeën om online geld te verdienen

Wil je online wat extra geld verdienen? Nou, er zijn genoeg manieren om dit te realiseren. Voor veel daarvan is weinig of geen geld nodig om te beginnen.

Deze hustles geven je de mogelijkheid om te werken van waar je maar wilt

24. Verkoop je foto’s

Heb je een hoogwaardige camera en aanleg voor het maken van goede foto’s? Overweeg dan om je foto’s online te verkopen aan bedrijven als Pixabay. Zij betalen je een deel van hun inkomsten voor elke verkoop.

Naast de verkoop van foto’s betalen ze je ook om vectorafbeeldingen te verkopen.

25. Werk vanuit huis als callcenter medewerker

Veel grote bedrijven in de wereld van vandaag huren callcenter medewerkers in. Je werkt als onafhankelijke contractant direct vanuit je eigen huis.

Om te beginnen heb je een computer en een rustige kantoorruimte nodig. Overweeg dan te solliciteren als callcenter rep. Bedrijven als SYKES virtuele call center medewerkers inhuren.

26. Zoek werk op freelance sites

Je kunt Upwork gebruiken om listings te zien van opdrachtgevers die hulp nodig hebben. Er staan zowel korte als lange termijn freelancetaken voor je klaar. Ter verduidelijking: dit is niet alleen voor freelance schrijven.

Je kunt veel verschillende taken doen, waaronder:

 • Admin
 • Programmeren
 • Grafisch ontwerp
 • Gegevensinvoer

27. Verleen huis inrichtingsdiensten

In de meeste markten verkopen ingerichte huizen sneller dan lege huizen. Kopers kunnen zich hun familie in het huis voorstellen dankzij staging. Voordat ze hun huis op de markt brengen, werken home stagers hun magie uit.

Als je een huis er netjes en uitnodigend uit kunt laten zien, overweeg dan dit idee. Home staging diensten werken in elke vastgoedmarkt.

28. Maak kunst en verkoop het

Voor de artistiekelingen: je kunt kunst lokaal of online verkopen. Kunst en andere voorwerpen verkopen op DeviantArt is populair. Door deze site te gebruiken om je kunst te verkopen kun je meer geld verdienen dan de meesten. Ook jezelf kunnen vermarkten helpt.

29. Creëer een idee en gebruik Kickstarter

Heb je een uniek idee? Financier dat idee met behulp van Kickstarter!

Op deze site breng je jouw geweldige idee in contact met degenen die geld hebben. Als zij het leuk vinden, kan je nieuwe en andere idee van de grond komen.

30. Word betaald voor het testen van websites

Bedrijven huren mensen in om hun websites te testen. Je kunt de gebruiksvriendelijkheid en de nauwkeurigheid van paginalinks beoordelen.

Als je geïnteresseerd bent in het testen van websites, kijk dan eens op Usertesting. En, je kunt er een legitiem bijverdienste mee verdienen.

31. Organiseer huizen of kantoren

Als je een gave hebt voor organiseren, bied dan aan om huis- en bedrijfseigenaren te helpen. Met jouw vaardigheden kunnen huizen en kantoren meer uitnodigende plaatsen worden om te werken en te leven.

Vertel over je talent om georganiseerd te blijven. Adverteer eerst gratis op Craigslist. Of, je kunt ook flyers uitdelen aan plaatselijke bedrijfscomplexen.

Misschien wil je voor en na foto’s van je werk zorgen. In veel gevallen zien potentiële klanten graag eerst visueel bewijs.

32. Wees een deskundige cv-schrijver

Als je een geweldig cv kunt maken, blijf dan lezen. Je zou moeten overwegen om je diensten voor het schrijven van cv’s aan te bieden.

Werkzoekenden hebben altijd oogstrelende cv’s nodig. Een degelijk cv helpt werkzoekenden de juiste baan te vinden.

Nog belangrijker is dat slechte cv’s betekenen dat goede sollicitanten geen sollicitatiegesprek krijgen. Zo kun je iemands levenskwaliteit veranderen met je talent.

Als je deze vaardigheid hebt, bied dan je diensten aan op sites als de Fiverr.

33. Maak YouTube video’s

Miljoenen mensen verdienen elke dag geld met het plaatsen van YouTube video’s. Deze video’s leren de kijkers iets nieuws. En, ze zijn opvallend.

Leer eerst de richtlijnen die te maken hebben met geld verdienen op Youtube.

Vereisten voor geld verdienen op YouTube:

 1. Ten minste 1000 abonnees
 2. Ten minste 4000 kijkuren

Zodra je die beide bereikt, zul je geld verdienen terwijl je slaapt, omdat mensen je video’s bekijken en je advertentie-inkomsten begint te verzamelen.

34. Geef online les

Heb je een vaardigheid? Wat dacht je ervan om die te gebruiken om anderen online les te geven in gemeenschapsonderwijs? De meeste hogescholen hebben online programma’s waar je je voor kunt inschrijven wanneer het jou uitkomt. In veel gevallen zijn deze cursussen self-paced.

De onderwerpen voor online lesgeven zijn eindeloos! Enkele van de mogelijkheden zijn:

 • Excel
 • Photoshop
 • WordPress
 • Andere gespecialiseerde vaardigheden

Om te beginnen maak je een lijst van vaardigheden die je anderen kunt leren. Neem dan contact op met een hogeschool bij jou in de buurt en vraag of je online les kunt geven.

35. Geef privé kooklessen

Misschien heb je een flair voor het koken van smakelijke maaltijden. Als dat zo is, overweeg dan om privé-kooklessen te geven. En, je hebt geen commerciële keuken nodig om les te geven.

Je kunt naar klanten thuis gaan en hun keuken gebruiken. Spreek gewoon met hen af wat hun eetlust is. Daarna kun je een of twee menu’s samenstellen.

Laat de klant, als onderdeel van de leerervaring, de ingrediënten kopen. Plan een ontmoetingstijd en leer ze de geneugten van het koken.

36. Verdiep je in het ontwerpen van websites

Als je weet hoe je websites moet ontwerpen, heb je misschien een lucratieve bijbaan gevonden. Veel blogs en bedrijfswebsites zijn hard toe aan een nieuw ontwerp.

Door een website uitnodigend te maken, is de kans groter dat mensen hem bezoeken. Als het websiteverkeer groeit, verdien je misschien een bonus. En, je kunt je tarieven voor nieuwe klanten verhogen.

Als je uitblinkt in webdesign, overweeg dan je eigen webdesignbedrijf te beginnen.

37. Ontwikkel een app of softwareprogramma

Als je weet hoe je software moet programmeren, ontwikkel dan een nieuwe app of softwareprogramma. De app kan voorzien in zakelijke of persoonlijke behoeften.

Een andere optie is het maken van apps om je in je vrije tijd te vermaken. Om ideeën op te doen kun je in de app store kijken naar trending apps.

Als je niet weet hoe je moet programmeren, kijk dan eens op Upwork of Fiverr. Op deze sites kun je programmeurs inhuren om je droom te verwezenlijken.

38. Word virtueel assistent

Veel bedrijven huren virtuele assistenten in om te helpen met dagelijkse taken. Zoek online naar vacatures voor virtuele assistenten. Of pitch je diensten aan online bedrijfseigenaren om aan de slag te gaan.

39. Verkoop artikelen op een markt of braderie

Heb je wat grond om een tuin te verbouwen? Kweek je favoriete veggie(s) om te verkopen op de plaatselijke boerenmarkt. De meeste braderies verwelkomen andere zelfgemaakte goederen zoals:

 • Gebakken goederen
 • Ahornsiroop
 • Salsa en hete saus
 • Honing
 • Kaarsen

In plaats van je restjes weg te gooien, kun je misschien een tweede product verkopen. Je hoeft bij deze producten geen nieuw materiaal te kopen. Als je de tijd hebt, zijn deze producten een gemakkelijke manier om meer geld te verdienen.

40. Flip domeinnamen

Kun je geweldige domeinnamen bedenken? Zo ja, dan kun je serieus geld verdienen door domeinnamen te flippen. Je koopt domeinnamen voor een paar euro. Daarna kun je ze eventueel verkopen voor honderden euros meer.

Sites als Flippa kan je helpen die domeinnamen met winst te verkopen.

41. Neem een online baan voor gegevensinvoer

Als je detailgericht bent, is een online baan voor gegevensinvoer misschien wat je zoekt.

Bijvoorbeeld, Indeed plaatst honderden online data entry banen.

42. Word een Blog Manager

Weet je hoe je een blog moet beheren, maar wil je er zelf geen bezitten? Dan is een baan als blogmanager misschien iets voor jou.

Blog eigenaren huren blogmanagers in om de dagelijkse blogtaken af te handelen. Hoewel elk blog anders is, zou je deze taken kunnen hebben:

 • Nieuwe blogberichten plannen
 • Voer campagnes voor sociale media uit
 • Reageer op opmerkingen
 • Plugin updates uitvoeren

43. Beheer Sociale Media Accounts

Veel bedrijven willen marketingdeskundigen om zaken te helpen. Een groeigebied is hun sociale media accounts. En, je hebt geen marketingdiploma nodig om een baan te vinden!

In plaats daarvan is een duidelijke kennis van hoe de sociale media wereld gedijt essentieel. Natuurlijk kan het hebben van een relevante graad je helpen om een beter salaris te krijgen.

Om ervaring op te doen, laat je persoonlijke social media accounts groeien. Zoek vervolgens naar lokale bedrijven zonder aanwezigheid op sociale media. Zij kunnen je betalen om een sociale media aanwezigheid voor hen op te bouwen.

Verdien extra geld door in een behoefte te voorzien

Mensen zijn bereid te betalen om hun leven gemakkelijker te maken. De kans is groot dat je iemands probleem kunt helpen oplossen. En daarbij krijg je geld betaald.

Hier zijn enkele manieren waarop je geld kunt verdienen door te helpen een behoefte te vervullen.

44. Verhuur je auto

Hoeveel uur van de dag staat jouw auto stil? Waarschijnlijk minstens de helft van de dag, toch? Nu kun je je auto aan anderen verhuren en meer dan 600 euro per maand verdienen.

Kijk eens naar een dienst genaamd Snappcar die dit alles mogelijk maakt. Het is gratis om lid te worden, en het aanmeldingsproces duurt slechts 10 minuten.

45. Kantoorgebouwen schoonmaken

Veel eigenaren van kleine bedrijven hebben geen tijd om hun kantoren zelf schoon te maken. Overweeg om eigenaren van kleine bedrijven te vragen of ze je hulp kunnen gebruiken.

Als je eenmaal je merk hebt opgebouwd, kun je andere schoonmakers inhuren om voor je schoon te maken! Dan kun je je ’s avonds ontspannen of meer klanten zoeken.

46. Bied persoonlijke winkeldiensten aan

Persoonlijk winkelen kan veel verschillende dingen betekenen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit het kopen van deze producten:

 • Kleding
 • Boodschappen
 • Geschenken
 • Stomerij
 • Persoonlijke artikelen die de touch van een savvy shopper nodig hebben

Drukke mannen en vrouwen vertrouwen op personal shoppers om de artikelen te krijgen die ze nodig hebben. Zo brengen ze hun niet-werktijd niet van huis door.

Kijk op Instacart voor twee eenvoudige manieren om vandaag nog te beginnen. Of, je kunt familievrienden vragen die het “te druk” hebben om te winkelen.

47. Huizen schilderen

Misschien schilder je graag en ben je er goed in. Zo ja, dan is schilderen een andere tijdloze bijbaan. Je kunt het interieur en/of exterieur van huizen schilderen.

Als tiener verdiende ik geld door samen met mijn moeder te werken. We schilderden appartementen voor een vastgoedeigenaar. Omdat hij verschillende kleine flatgebouwen bezat, schilderden we veel muren.

Het was rustig werk, en het betaalde goed.

48. Ramen schoonmaken

Ramen schoonmaken is een ander klusje waar mensen je voor willen betalen.

Om te beginnen heb je deze voorwerpen nodig:

 • Ruitenwisser
 • Emmer
 • Rag
 • Goede ruitenreiniger (niet de flessen van €1)

Een goede techniek is ook essentieel. Waarschijnlijk weet je dat tevreden klanten het aan hun vrienden vertellen! Straks heb je misschien niet eens genoeg tijd om ramen schoon te maken voor nieuwe klanten.

49. Bied huisoppasdiensten aan

Mensen gaan op vakantie of reizen voor hun werk. Ze hebben dus vaak behoefte om iemand te betalen voor huisoppaswerk. Dit kan een geweldige side hustle voor je zijn die weinig werk vereist.

Maar, het kan zijn dat je meerdere dagen van huis moet zijn. Als je weg kunt, is dit een leuke bijbaan.

50. Verleen diensten in de tuin

Tuinwerk is een karwei dat veel huiseigenaren proberen te vermijden. Enkele van de mogelijke taken zijn:

 • Het maaien van het gazon
 • Sneeuw scheppen
 • Bladeren harken
 • Kleine tuinaanleg
 • Bomen en struiken snoeien

Om ideeën op te doen, kijk eens rond in je buurt. Dit onderzoek moet je de vraag naar je vaardigheden laten zien. Maak een wandeling en praat met je buren. Laat ze weten dat je beschikbaar bent voor verhuur.

51. Verhuur een kamer in je huis

Heb je een extra slaapkamer in je huis die niet gebruikt wordt? Overweeg je extra kamer te verhuren op Airbnb.

Alleenstaanden kunnen proberen hun kamer te verhuren voor inkomen. Het enige wat ze nodig hebben is een plek om te slapen, en ze vinden het niet erg om hun huis met anderen te delen.

Die logeerkamer in gebruik nemen kan je elke maand een paar honderd euro opleveren.

Zorg ervoor dat je klanten zorgvuldig screent. Of werk via mond-tot-mondreclame voordat je je huurder uitkiest. Slechte huurders kunnen je snel geld doen verliezen. En, ze zullen ook je stressniveau op de proef stellen!

52. Begin een dierenoppas/uitlaatservice

Huisdiereigenaren die niet thuis zijn, willen vaak dierenoppas en hondenuitlaatservice. Ze willen niet dat hun geliefde huisdieren elke dag zo lang alleen thuis zijn.

Hierdoor kan thuis dierenoppas goedkoper zijn dan ze naar een dierenopvang te brengen.

Misschien kun je hondenuitlaatservice of petsitting aanbieden. Naast het vragen aan je vrienden zijn er verschillende manieren om klanten te vinden.

Eén manier is adverteren bij dierenwinkels of dierenartspraktijken. Een andere optie is je aanmelden bij Rover.com. Dit is een geweldige manier om klanten te krijgen en te organiseren, en ook om een pet sitting business op te bouwen.

Geloof het of niet, sommige dierenoppassers verdienen meer dan 50.000 euro per jaar. Als je van dieren houdt, kan dit in de toekomst je dagbaan vervangen.

Rover
 • Verbindt dierenoppassers met eigenaren van huisdieren
 • Flexibiliteit in rooster en inkomen
 • Garantie biedt ondersteuning voor dierenoppassers

Bezoek Rover

53. Huizen schoonmaken

Zoek drukke vrienden of familieleden die misschien hulp willen bij het schoonmaken van hun huis. Misschien hebben ze wekelijks of maandelijks hulp nodig. Anderen huren je misschien in om schoon te maken voordat familie op bezoek komt.

Schoonmaken is een eenvoudige taak, maar heeft een groot inkomstenpotentieel. Je verricht basisklussen als afstoffen, stofzuigen en badkamers schoonmaken.

54. Verhuur je parkeerplaats

Heb je een felbegeerde parkeerplaats die je niet gebruikt? Overweeg hem te verhuren.

Sites als Mobypark laat je je parkeerplaats verhuren. Hulpbehoevende bestuurders kunnen voor eenmalige gebeurtenissen een parkeerplaats in de buurt van hun werk of huis hebben. En, je kunt je maandelijkse pas die je niet elke dag gebruikt rechtvaardigen.

55. Verkoop je studie aantekeningen

Sites als Stuvia helpt je deze materialen te verkopen aan andere studenten:

 • Jouw college aantekeningen
 • Video tutorial sessies

Behalve goede cijfers halen, kan opletten in de klas je collegegeld betalen.

56. Verhuur opslagruimte

Heb je extra opslagruimte in je huis? Garage? Tuin? Waarom verhuur je die ruimte niet en verdien je wat extra geld?

Sites als Marktplaats fungeren als marktplaatsen waar huurders en verhuurders met elkaar in contact kunnen komen om ruimtes te verhuren.

Je zou bijvoorbeeld een stalletje in je garage of op je erf kunnen verhuren waar iemand zijn voertuig kan stallen.

Of je zou ruimte in je kelder of in een schuur kunnen verhuren waar mensen dozen, meubels en meer kunnen opslaan.

Als huurder kies je zelf je huurprijs, de voorwaarden voor toegang tot de ruimte en meer.

Het verhuren van je ruimte kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen met die ongebruikte ruimtes in je huis.

Geld verdienen in de avonden en weekenden

Werk je een traditionele 9 tot 5 baan? Voor veel mensen is de enige tijd om te hosselen de nachten en weekenden. Als dat jouw geval is, zijn deze ideeën iets voor jou!

57. Word een mystery shopper

Misschien ben je detailgericht en herken je goede service als je die ziet. Bedrijven willen feedback van mystery shoppers.

De medewerkers weten niet waarom je komt en behandelen je als andere klanten. Je geeft een eerlijke beoordeling van de winkelervaring.

Legitieme mystery shopping bedrijven betalen goed voor je feedback.

Dit is een goede manier om betaald te krijgen voor dingen die je elke dag doet. Je wordt betaald om winkels en restaurants te bezoeken. Kijk ook eens SecretView om te zien welke mogelijkheden er in jouw stad zijn.

58. Schroot verzamelen en verkopen

Schroothandelaren betalen vaak goed geld voor schroot. Drukke huiseigenaren willen dat iemand hun oude apparaten wegbrengt. Of ze hebben geen tijd of geen vrachtwagen om het voorwerp zelf weg te brengen.

Je kunt schroot zoals oude wasmachines en drogers uit handen nemen.

Als je een vrachtwagen of aanhanger hebt, ga dan op zoek naar mensen met schroot. Kijk eerst op Marktplaats voor openstaande verzoeken. Ga na het ophalen naar de dichtstbijzijnde schroothandel.

59. Begin een fitnessclub

Veel mensen willen fit worden, maar een eigen club beginnen overvalt hen. Misschien kun je een wandel-, fiets- of een andere beweegclub vormen.

Door dit te doen voorzie je in een behoefte van mensen. Als beloning verdien je geld en word je tegelijkertijd fit.

60. Verkoop je spullen

Heb je te veel spullen? Gebruik je nachten om je kasten op te ruimen. Verkoop in het weekend je ongewenste spullen op een garageverkoop. De lente, zomer en herfst zijn meestal de beste maanden voor garageverkoop.

Profiteer van dit “hoogseizoen” om meer deal-zoekende shoppers te bereiken. Te lang wachten betekent dat je misschien de prijzen moet verlagen om een verkoop te realiseren.

Wil je niet wachten tot het mooie weer om je spullen te verkopen? Je kunt het nog steeds online verkopen via Marktplaats.

61. Verspreid flyers voor lokale bedrijven

Veel lokale bedrijven gebruiken papieren flyers om reclame te maken. Restaurants en dienstverlenende bedrijven komen als eerste in gedachten. Zij hebben betrouwbare mensen nodig om flyers en papieren voor hen te bezorgen.

Misschien kun jij die betrouwbare persoon zijn die ze nodig hebben!

Zoek naar advertenties in plaatselijke kranten om banen in dit genre te vinden.

62. Werk op een krantenroute

Ok, hier is nog een in de tijd beproefd idee. De ouderwetse krantenwijk zorgt nog steeds voor een inkomen voor duizenden mensen.

Elke krant heeft een ander publicatieschema. Sommige bezorgen zeven dagen per week. Maar andere kranten leveren misschien maar drie dagen per week.

Misschien wil je een rustige baan in de vroege ochtenduren. Dan is een krantenwijk misschien iets voor jou.

Als je je niet kunt inzetten om dagelijks te bezorgen, probeer dan de route te delen met een vriend. Zo kun je allebei wat extra geld verdienen!

63. Zoek een baantje als bediende

High-end restaurants en clubs zoeken vaak veilige chauffeurs voor valet diensten. Als je aan deze beschrijving voldoet, overweeg dan om als valet te gaan werken. En, denk eens aan alle coole auto’s waarvan je kunt zeggen dat je erin rijdt!

64. Pizza’s bezorgen

Veel mensen zijn uit de schulden gekomen door pizza’s te bezorgen. En, veel mensen die extra geld nodig hebben hebben dat ook! Wat je reden ook is, dit is een leuke baan.

Ook al bezorg je pizza’s, je ziet elke dag andere plaatsen. Omdat je fooien verdient, kun je ook meer verdienen dan bij andere restaurantbanen.

Tip: Vergelijkbaar met het bezorgen van pizza’s, zoals eerder genoemd, kun je ook bezorgen voor Thuisbezorgd. Je krijgt betaald om online bestellingen voor veel restaurants te bezorgen.

Geld verdienen door een eenvoudiger leven te leiden

Deze volgende uitspraak klinkt je misschien vreemd in de oren. Als je andere levenskeuzes maakt, kun je elke maand honderden euro’s besparen. In sommige gevallen kun je elke maand duizenden euro’s besparen!

Geloof me; het is gemakkelijker om deze keuzes te maken dan je denkt. De ideeën klinken in eerste instantie misschien radicaal. Maar door deze keuzes te maken stoppen zoveel mensen met worstelen om de rekeningen te betalen.

Hier zijn enkele manieren waarop je kunt vereenvoudigen en daarbij wat extra geld kunt verdienen.

65. Verkoop je auto

Als je in een stad woont, verkoop dan je auto en ga lopen of gebruik het openbaar vervoer. Voor die zeldzame keren dat je een auto nodig hebt, huur er dan een.

Als je niet zonder auto kunt, ruil dan je huidige in voor een goedkoper model. Gebruik na de inruil het extra geld om schulden af te lossen of je spaarrekening op te bouwen.

Je auto verkopen voor wat snel geld is een manier om geld in je zak te steken. Dit komt omdat auto’s duizenden euro’s kosten en veel mensen tweedehands auto’s kopen.

66. Downsize je huisvesting

Kun je volstaan met een kleinere kamer, appartement of huis? Zo ja, kijk dan of je goedkopere woonruimte kunt vinden om de woonlasten te drukken. Als je een eigen appartement hebt, stap dan over op een kleiner appartement en neem een kamergenoot.

Misschien kun je je grote huis inruilen voor iets kleiners.

67. Verkoop je goud of andere sieraden

Soms moet je in de spiegel kijken om geld te verdienen. Het verkopen van goud en ongewenste sieraden kan wat snel geld in je zak steken.

Pandjeshuizen of juweliers kopen vaak je mooie sieraden van je. Voor meer geld kun je proberen te verkopen aan particuliere kopers. Het kan echter langer duren om een verkoop tot stand te brengen.

68. Verkoop kleding die je niet meer draagt

Heb je een kast die overloopt van kleding en schoenen? Misschien is de minimalistische aanpak je beste optie. Je kunt je garderobe verkleinen door een verkoop-app te gebruiken om spullen te verkopen die je niet meer wilt hebben.

69. Verkoop spullen die je niet nodig hebt

Hoeveel honderden (of duizenden) euro’s aan spullen zit er in jouw garage? Misschien heb je een zolder of een kastje op een andere plek. Misschien bewaar je deze spullen om “ooit” te gebruiken.

Maar, laten we eerlijk zijn. Als je iets over vijf jaar niet gebruikt, moet je het verkopen. Je denkt misschien dat het waardeloze troep is. Maar, zoals het oude gezegde luidt, de rommel van de een is de schat van de ander.

Kijk om te beginnen wat je op je zolder of garage kunt vinden. Hopelijk heb je spullen die je voor een mooie prijs kunt verkopen.

Geld verdienen door iets anders te doen

Moe van dezelfde oude bijbaantjes? Stop dan nog niet met lezen! Hier zijn een paar leuke manieren waarop je een fatsoenlijk bijverdienste kunt krijgen. En, je kunt iets een beetje, laten we zeggen, anders doen.

70. Wees een figurant in een film

Een figurant in een film zijn is niet de meest glamoureuze baan. Omdat het loon redelijk is en de uren lang kunnen zijn, noemen sommigen deze baan ondankbaar. Maar figurant zijn in een film is een unieke bijbaan.

Om het Hollywoodleven voor een dag te leven, zoek je naar castingoproepen voor films.

71. Doe mee aan onderzoeken

Tientallen bedrijven voeren onderzoeken uit om hun producten te testen.

Enkele van de betaalde onderzoeken waaraan je kunt deelnemen zijn:

 • Medische studies
 • Voedselstudies
 • Consumentenproducten

Ik ken iemand die ooit 200 euro betaald kreeg om zijn hoofd te laten scheren. Het bedrijf testte hun medische scharen.

Onderzoeksstudies betalen meestal meer dan andere gangbare online onderzoeken. Maar, ze accepteren minder deelnemers. Als je graag proefkonijn bent, zoek dan naar deze onderzoeken.

72. Verhuur advertentieruimte op je auto

Heb je ooit die auto’s en vrachtwagens in je stad zien rijden met overal geplakte advertenties? Dat is passief inkomen!

73. Word een persoonlijke assistent

Mensen willen persoonlijke assistenten inhuren om vele redenen.

Ze kunnen hulp nodig hebben bij deze taken:

 • Dagelijkse klusjes
 • Boodschappen doen
 • Iemand hebben om mee te praten

Misschien kun je een advertentie plaatsen zoals een recente advertentie in mijn omgeving. Een man die herstelt van een rugblessure wilde een assistent.

Hij wilde iemand die met hem optrok terwijl hij thuis oefende. Daardoor had hij, als hij last had van zijn rug, iemand om hem te helpen.

Geen slecht werk voor een geldbeloning.

74. Coach een sport

Een optie is om scheidsrechter of scheidsrechter te worden. Een tweede optie is het coachen van een plaatselijk sportteam. Sportbonden betalen vaak goed geld voor iemand die bereid is te coachen. Kijk dus in de zoekertjes van je stad.

Een advertentietitel kan bijvoorbeeld de woorden coachen van buurtsporten bevatten.

75. Beveiliger worden

Als je een stoer uiterlijk hebt, word dan beveiliger. Bij allerlei openbare evenementen worden bijvoorbeeld beveiligers ingehuurd. Ten tweede huren ook winkelcentra en kantoorparken beveiligers in.

Sommige van mijn vrienden hebben beveiligingswerk gedaan. Voor hen is het een vrij gemakkelijke baan die het geld dat het oplevert meer dan waard is.

Meer manieren om geld te verdienen

Nou, je dacht dat ik klaar was. Hier zijn er nog een paar voor je voordat je gaat.

76. Word een menselijk reclamebord

Zie je wel eens van die mensen op hoeken staan met sandwichborden? Misschien gooien ze borden om of proberen ze naar je te zwaaien. Nee, ze hebben geen weddenschap met hun vrienden verloren. Een bedrijf betaalt hen om daar te staan.

Ja, ze worden betaald.

Als je niet verlegen bent, solliciteer dan om een menselijk reclamebord te zijn. En, je moet ook goed zijn in het trekken van de aandacht van mensen.

Dit kan een geweldige manier zijn om meer geld te verdienen en tegelijkertijd plezier te hebben.

77. Arbitrage in de detailhandel

Koop je laag en verkoop je hoog? Dit proces staat bekend als retailarbitrage.

Ik heb dit gedaan! Ik kocht bijvoorbeeld videospelletjes in de uitverkoop. Daarna verkocht ik ze online voor een hogere prijs.

Je moet wel voorzichtig zijn met het omkopen van videospelletjes. Het laatste wat je wilt is een hoop kopieën van videospellen die je niet speelt.

In het begin kun je besluiten om alleen spullen te verkopen die je zult gebruiken als ze niet snel verkopen. Onthoud dat je klein kunt beginnen. Naarmate je ervaring opdoet, kun je je inventaris uitbreiden.

Samenvatting

Zoals je ziet zijn er veel manieren om extra geld te verdienen. En, je hoeft niet alleen te gaan hosselen als je schulden hebt.

Je kunt extra geld verdienen om te sparen voor andere doelen. Misschien is dat voor jou een reis naar Australië of een vervroegd pensioen.

Plaats een reactie