Ik heb nu geld nodig: 23 echte manieren om snel geld te verdienen!

Heb je bij jezelf gedacht: “Ik heb nu geld nodig!”.

Misschien heb je vandaag geld nodig en weet je niet waar je terecht kunt of wat je moet doen.

Gelukkig zijn er verschillende legitieme manieren om aan geld te komen en het snel te krijgen. De onderstaande ideeën kunnen je helpen om zo snel als vandaag of zo snel als een week of twee aan geld te komen.

Soms lijkt een lening de beste optie, maar ik moedig je aan om de lijst door te nemen, uit te zoeken welke van deze ideeën het beste zijn voor jouw levensstijl, voordat je kijkt of je een lening kunt krijgen.

Hoewel er veel manieren zijn om snel aan extra geld te komen, heb ik manieren uitgezocht die voor de meeste mensen financieel zinvol zijn.

Je zult op deze lijst dus geen dingen vinden als payday loans.

Dit zijn echte, legitieme manieren waarop mensen elke dag aan geld komen.

1. Verkoop je spullen

Heb je waardevolle spullen rond je huis zitten die je in geld zou kunnen omzetten?

Waarom zou je ze niet verkopen om snel geld te verdienen?

Hier zijn enkele voorwerpen waar je goed geld voor kunt krijgen:

 • Gereedschap
 • Elektronica
 • Juwelen
 • Meubels
 • Antiek
 • Tekstboeken

Als je dergelijke spullen hebt liggen die je niet meer nodig hebt, kan dit een geweldige manier zijn om snel geld te verdienen.

2. Verzilver je munten

Ben jij zo iemand met een kruik met munten die in een hoekje in je kamer zit? Zo ja, waarom verzilver je je munten dan niet? Breng ze naar een plaatselijke bank en stop ze in de muntentelmachine.

Als ze klaar zijn met verwerken, breng je het bonnetje naar een loket en haal je je premie op. Weet dat veel banken geld vragen voor het tellen van je munten.

Als je echter je eigen bank gebruikt, betaal je waarschijnlijk minder.

3. Neem een persoonlijke lening

Als je zegt: “Ik heb geld nodig” en de bovenstaande opties zijn niet voldoende, overweeg dan om een persoonlijke lening te nemen om je erdoorheen te helpen totdat de zaken omslaan.

Persoonlijke leningen kunnen een glibberig pad zijn. Als je een lening krijgt tijdens een moeilijke tijd, is het waarschijnlijk dat je die niet kunt terugbetalen.

En als je dat wel doet, zul je waarschijnlijk een hoge rente moeten terugbetalen, wat niemand wil.

Een persoonlijke lening kan echter een geweldig alternatief zijn voor het gebruik van een creditcard als de rentetarieven doorgaans een stuk lager zijn.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een creditcard hebt, maar dat de rente 20% is. Als je een lening kunt krijgen tegen slechts 7% rente, dan bespaar je in wezen 13%.

Een goede manier om een online lening met het beste tarief te krijgen is via een site genaamd Geld.nl.

Geld.nl vergelijkt meerdere kredietverstrekkers, zodat jij persoonlijke leningen kunt vergelijken die het meest zinvol zijn voor jouw financiële situatie.

4. Doe korte taken op je telefoon

snel geld verdienen met spelen op je telefoon

Sites als Swagbucks betalen je voor het doen van dingen die je waarschijnlijk toch al doet.

Je kunt punten verdienen voor het doen van dingen als:

 • Spelletjes spelen
 • Video kijken
 • Winkelen
 • Zoeken
 • Enquêtes afnemen

Nadat je genoeg punten hebt verdiend, kun je met Swagbucks die punten omzetten in cadeaubonnen van je favoriete winkeliers, of in geld dat op je PayPal-rekening wordt gestort.

Je zult met Swagbucks geen ton geld verdienen, maar het zal je helpen om hier en daar een paar dollar te verdienen en je te betalen voor dingen die je waarschijnlijk al doet zonder betaald te krijgen.

Op dit moment krijg je een bonus van €10 alleen voor het aanmelden!

5. Vul enquêtes in

Je kunt ook snel geld verdienen door enquêtes op je telefoon in te vullen via Survey Junkie.

Ze hebben een 4,3/5 Trustpilot beoordeling en je kunt contant betaald krijgen via Paypal.

Survey Junkie betaalt mensen voor het delen van hun mening over producten en diensten.

Als je voor deze route kiest, kun je enquêtes invullen wanneer je maar wilt, of het nu midden op de dag is of ’s nachts.

Als je enquêtes op hun site invult, word je beloond met punten, die je dan kunt omzetten in cadeaubonnen voor je favoriete winkels of geld, dat op je PayPal-rekening wordt gestort.

Je zult niet rijk worden van het invullen van onderzoeken, maar je kunt nu al beginnen met het verdienen van punten en snel geld krijgen.

Als je dertien jaar of ouder bent en het idee leuk vindt om geld te verdienen met het beantwoorden van vragen op je telefoon, kijk dan eens bij Survey Junkie.

Je kunt geld verdienen met Survey Junkie, zelfs als je tv zit te kijken of in de wachtkamer zit voor je tandartsafspraak.

6. Eten bezorgen aan mensen

geld verdienen met bezorgen voor uber eats

Heb je al gehoord van Uber Eats? Als bezorger kun je eten bezorgen bij mensen.

Dit bedrijf is een on-demand bezorgdienst die op zoek is naar bezorgpartners met een geweldige instelling.

Net als bij andere bezorgapp-banen kun je je op je gemak aanmelden als beschikbaar voor bezorgdiensten.

Ze laten je weten wanneer er een bezorgmogelijkheid beschikbaar is en je kunt kiezen of je de klus wel of niet aanneemt.

Je loon als boodschappenjongen varieert op basis van een aantal factoren, zoals de grootte van de boodschappenbestelling en de kilometers die je rijdt voor de bezorging.

Een typische gerapporteerde gemiddelde loon voor het bezorgen van boodschappen is €15 per uur.

Vergeet niet dat je, net als bij andere bezorgdiensten, fooien kunt krijgen samen met wat je rechtstreeks van het bezorgbedrijf betaald krijgt.

Afhankelijk van bij welk bedrijf je je aanmeldt, doe je boodschappen en bezorg je de boodschappen die klanten bestellen, of bezorg je alleen maar.

Het is misschien niet de beste oplossing voor de lange termijn, maar het biedt wel een prima aanvulling op je huidige inkomen.

7. Rijd mensen rond

Mensen rondrijden bij bedrijven als Uber is geweldig omdat je je uren kunt kiezen om te werken zonder enige kennisgeving.

Deze apps bieden ritten voor mensen die ergens moeten komen.

Mensen kiezen graag een dienst als Uber boven een traditionele taxidienst, omdat de service die ze bij dit soort rideshare-bedrijven krijgen persoonlijker is en vaak ook betaalbaarder.

Nadat je bent goedgekeurd om met Uber te rijden, download je een app waarmee je je kunt aan- of afmelden wanneer je maar wilt of moet – met andere woorden, je kunt werken wanneer het jou uitkomt.

Terwijl je rijders ophaalt en naar hun bestemming brengt, int Uber het geld voor de rit, en rijders geven vaak direct fooi aan de chauffeurs die geweldige service verlenen.

Als de rijder je ter plekke contant een fooi geeft, krijg je meteen wat geld, en daarna wordt het geld dat je krijgt voor het verzorgen van de rit zelf wekelijks door het rideshare bedrijf uitbetaald.

En over je veiligheid hoef je je als Uber-chauffeur geen zorgen te maken. Beide bedrijven nemen veiligheid heel serieus en werken er hard aan om zowel de lijsten van klanten als van chauffeurs vrij te houden van ongewenste mensen.

Als je ervoor kiest om geld te gaan verdienen als chauffeur, zijn er dingen die je kunt doen om je inkomen te maximaliseren en mogelijk ook je fooien te verhogen.

Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over rijden met een rideshare bedrijf.

8. Verkoop je kleren

De kans is groot dat je minstens een paar ongewenste kledingstukken in je kast hebt hangen. Als je nu geld nodig hebt kun je die kleren misschien verkopen en snel geld krijgen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je oude kleren te verkopen. Als je VEEL kleren hebt, zou je een garageverkoop kunnen houden, maar mensen hebben meestal niet genoeg kleren alleen om dat te doen.

Hier zijn enkele andere manieren waarop mensen snel geld verdienen door hun kleren te verkopen.

eBay

Kleding verkopen op eBay is erg populair – vooral als je veel merkkleding hebt. Als ik geld nodig heb, is dit de belangrijkste site die ik gebruik om mijn spullen te verkopen.

Om de beste prijs te krijgen, kijk je wat vergelijkbare spullen kosten en prijs je je spullen wat lager.

Vergeet niet rekening te houden met verkoopkosten en verzendkosten als je de prijs bepaalt. Sommige mensen hebben meer succes als ze de verzendkosten bij de prijs optellen en ook gratis verzending aanbieden.

Kringloopwinkels

Als er kringloopwinkels in je omgeving zijn, kun je misschien je kleding daarheen brengen om te verkopen.

Bedenk wel dat je een veel kleiner publiek hebt als je je kleding op die manier verkoopt, dus de kleding verkoopt misschien niet zo snel als op eBay.

Je kleding verkopen kan je snel geld opleveren en je tegelijkertijd helpen je huis op te ruimen. Zorg ervoor dat je kleding schoon is en vrij van gebreken.

9. Voer taken uit voor anderen op Werkspot

Heb je wel eens gehoord van Werkspot? TaskRabbit is een site die mensen bezoeken als ze een kleine (of grote) taak gedaan moeten krijgen.

Als je je aanmeldt om met Werkspot te werken, kan het zijn dat je meubels in elkaar zet, een boodschap doet of iemand helpt met een kleine huisreparatie zoals het repareren van een lekkende kraan.

Klanten van Werkspot vragen ook taken aan zoals virtueel assistent werk, bezorgwerk of schoonmaakklussen.

Ze kunnen bijvoorbeeld vragen om hun huis diep te laten schoonmaken voordat ze een vakantiefeest organiseren.

Dit is hoe het werkt: eerst meld je je aan als klusser op de site van Werkspot. Nadat je bent goedgekeurd, krijg je van het bedrijf bericht over beschikbare taken in jouw omgeving via hun gratis app.

En omdat je zelf kunt kiezen welke taken je wilt doen, mag je zelf bepalen wanneer je beschikbaar bent voor werk bij Werkspot.

10. Doe freelance opdrachten

Ben je goed in bepaalde vaardigheden, zoals het schrijven van korte artikelen, het maken van cv’s, webontwikkeling, virtuele assistententaken of grafisch ontwerp?

Zo ja, dan zou je snel wat geld kunnen verdienen door een paar freelance opdrachten te vinden op sites als Upwork.

Particulieren en bedrijven zoeken naar freelancers op Upwork als ze wat werk gedaan moeten krijgen, maar niet genoeg werk hebben om een officiële werknemer in te huren.

Freelancetaken op Upwork zijn vaak binnen een dag of twee klaar, en je kunt vaak op elk uur van de dag werken dat in je schema past.

De loontarieven variëren afhankelijk van het soort werk dat van je gevraagd wordt.

Je kunt je betaalrekening invoeren en telkens als een bedrijf je betaalt, gaat het rechtstreeks naar je bankrekening. Je moet van de 21e eeuw houden.

11. Oppassen

Een populaire manier om tegenwoordig snel geld te verdienen is door oppassen op huisdieren of kinderopvang.

Het mooie van dit soort baantjes is dat je meestal ter plekke betaald wordt op dezelfde dag dat je het werk doet of afmaakt.

Informeer bij plaatselijke vrienden, buren en familieleden of ze een dierenoppas of oppas nodig hebben, of een avondje uit willen.

Een redelijk gemiddeld loon voor oppasdiensten is €10 per uur – en meer als je op meerdere kinderen past.

Als je geen vrienden, familieleden of buren kunt vinden die hulp nodig hebben bij het oppassen op hun kleintjes, kun je je altijd aanmelden bij een website als Care.com om oppaswerk bij jou in de buurt te vinden.

12. Recycle schroot

Geld nodig? Een andere manier om snel geld te verdienen is door dingen te recyclen. Bijna alles, van aluminium blikjes tot schroot, kan in jouw omgeving gerecycled worden.

Kijk in je lokale gouden gids of zoek op Google om bedrijven in je omgeving te vinden die betalen voor gerecyclede producten.

Aluminium blikjes zijn waarschijnlijk het gemakkelijkst te vinden voor recycling, dus verzamel je eigen blikjes en kijk dan bij familie, vrienden en buren of je die van hen mag hebben en zoek in plaatselijke parken naar afgedankte blikjes om te recyclen.

13. Doe taken voor anderen

Als je familie en vrienden zijn zoals iedereen, hebben ze waarschijnlijk een heleboel taken die ze graag gedaan willen krijgen, maar waar ze gewoon de tijd niet voor kunnen vinden.

Om snel geld te verdienen, stuur je een e-mail, sms of een berichtje op sociale media waarin je geliefden laat weten dat je snel wat geld wilt verdienen en of ze taken hebben waarvoor ze je zouden willen inhuren.

Enkele ideeën voor snelle taken kunnen zijn:

 • Hun huis schoonmaken
 • Het organiseren van een ruimte, kamer of huis
 • Hun auto wassen
 • Hondenpoep uit hun tuin opruimen
 • Hun gazon maaien
 • Ramen wassen
 • Bladeren harken

Of soortgelijke soorten taken. Bepaal samen met de huiseigenaar een eerlijke prijs en ga dan aan de slag.

Je kunt genoeg werk vinden om in één weekend een paar honderd dollar te verdienen als je goed genoeg zoekt.

14. Zoek klussen op Marktplaats

Marktplaats heeft een rubriek “klussen” waar mensen hulp zoeken voor wat meestal neerkomt op snelle taken.

In de rubriek “klussen” kun je iemand vinden die hulp vraagt bij het verhuizen, het schoonmaken van zijn huis of het uitvoeren van een autoreparatieklus.

De rubriek “klussen” heeft ook verschillende soorten banen, van arbeidsklussen tot schrijfklussen en computer gerelateerde klussen.

Merk op dat je er ook rare dingen op kunt vinden, dus doorzoek de lijsten zorgvuldig.

15. Vind een baan als ober

Het leuke van banen als ober is dat je meestal snel kunt worden aangenomen en meteen aan de slag kunt.

En hoewel je waarschijnlijk pas over een paar weken loon krijgt, verdien je meteen fooien als je je werk goed doet.

Kijk bij plaatselijke ketenrestaurants of je snel werk kunt vinden als ober.

16. Run een mobiele autowasstraat

Een mobiele autowasservice is een geweldige manier om snel wat geld te verdienen.

Stel wat eenvoudige benodigdheden samen: een emmer, wat vodden, wat handdoeken om te drogen, wat afwasmiddel, ruitenreiniger, wat papieren handdoeken en een draagbare, oplaadbare stofzuiger.

Ga de buurt in (het weekend is meestal het beste – ’s avonds kan ook) en ga van deur tot deur om je mobiele autowasdienst aan te bieden.

Het is een taak waarvan mensen weten dat ze die nodig hebben, maar waar ze vaak gewoon de tijd niet voor hebben. Alles wat je van hen nodig hebt is hun auto en toegang tot hun buitenwater en waterslang.

Baseer je tarief op hoe lang je denkt dat het je gaat kosten en op hoe smerig de auto is. Doe geweldig werk, en je verdient misschien nog wat fooien ook.

17. Flip Freebies van Marktplaats

Een andere populaire side hustle om snel geld te verdienen is het oppikken van waardevolle spullen uit de sectie gratis spullen op Marktplaats en die dan doorverkopen op dezelfde site.

Mensen geven regelmatig waardevolle spullen weg op Marktplaats omdat ze geen zin hebben in het verkoopproces.

Terwijl ik onderzoek deed voor dit artikel, vond ik in de rubriek “gratis” een mooi babybedje. Zoiets zou gemakkelijk verkocht kunnen worden voor €50 of €100.

18. Vind opdrachten op Fiverr

Fiverr werkt een beetje zoals Upwork waar je betaald wordt voor een kortdurende klus of taak. Het verschil is dat veel van de klussen op Fiverr snel zijn en slechts €5 betalen.

Iemand kan bijvoorbeeld willen dat je een gedicht schrijft voor zijn geliefde of snel een tekening maakt van zijn huisdier.

Zoek gewoon door de klussen op Fiverr en solliciteer op de klussen die je snel kunt doen, of maak daar je profiel aan en bied je diensten aan.

19. Breng spullen terug die je hebt gekocht

Als je graag winkelt en veel van je geld uitgeeft aan kleding en andere spullen, kun je misschien heel snel aan geld komen door spullen die je gekocht hebt maar nog niet gebruikt hebt terug te brengen.

Doorzoek je huis en kast op spullen zoals die dvd-film die je gewoon moest hebben of die trui die je nog niet gedragen hebt.

Neem je stapel spullen en de bijbehorende bonnetjes mee naar de winkel voor wat snel geld. De kans is groot dat je het toch niet echt nodig hebt, toch?

20. Gazons maaien

Gazonwerk is een van die taken die veel mensen graag zouden betalen om uit handen genomen te worden. Als je snel geld wilt, kun je verschillende diensten voor gazononderhoud aanbieden.

Je zou gazons kunnen maaien, bladeren kunnen harken, sneeuw kunnen scheppen in de winter of basis snoeiwerk en tuinaanleg kunnen doen.

Andere ideeën zijn het wieden van tuinen of het opruimen van groente- of bloementuinen voor de winter.

Prijzen worden over het algemeen per klus onderhandeld en worden betaald zodra de klus geklaard is.

Als je je kaarten goed speelt, kun je door sommige opdrachtgevers als vaste klant worden ingehuurd en elke week snel geld hebben.

21. Houd een huisverkoop

Als je veel spullen rond je huis hebt hangen die je niet wilt of nodig hebt, kan het houden van een huisverkoop een geweldige manier zijn om snel aan geld te komen.

Donderdagen, vrijdagen en weekenden zijn meestal de beste verkoopdagen om van je spullen af te komen.

Ga door je huis, verzamel je spullen en prijs ze scherp (10% van de winkelprijs is redelijk).

Toon je spullen aantrekkelijk en organiseer ze goed, zodat mensen gemakkelijk kunnen winkelen.

Krijg meer verkeer door je huisverkoop op Marktplaats te plaatsen en borden in de buurt op te hangen.

Wees ook bereid om te onderhandelen. Iets krijgen voor een voorwerp is beter dan niets krijgen.

Wil je je verkoop extra aantrekkelijk maken? Bied gratis of goedkoop hapjes of limonade aan.

22. Oude elektronica of mobieltjes verkopen

Heb je oude elektronica liggen die je in geld zou kunnen omzetten?

Sommige van deze voorwerpen kunnen je helpen om aan honderden, zo niet duizenden dollars te komen als je in de knel zit.

Elektronica die je zou kunnen verkopen:

Je zou deze kunnen verkopen bij pandjeshuizen, maar weet wel dat ze er geen hoge prijs voor betalen.

Je kunt ook overwegen oude elektronica te kopen en die met winst om te zetten. Ik ben bijvoorbeeld naar een tuinverkoop gegaan en heb daar een router gekocht voor €5 en hem vervolgens verkocht voor €50.

Dat was 45 euro winst. Deze optie werkt echter alleen als je een beetje geld hebt om mee te beginnen.

Als je het meeste uit je elektronica wilt halen, moet je overwegen om te verkopen op Marktplaats, zodat je dezelfde werkdag nog geld kunt krijgen.

Als je echter het meeste geld voor je mobiele telefoon wilt krijgen, is het misschien een goed idee om hem te verkopen aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen van mobiele telefoons van mensen die willen verkopen.

Een van de beste plaatsen om je oude mobieltje te verkopen om geld te krijgen is Rebuy.

Ga gewoon naar de site via bovenstaande link, typ de gegevens van je telefoon in, en krijg je offerte.

Ze sturen je gratis verzendetiketten om uit te printen en geven je geld zodra je je telefoon instuurt.

23. Verhuur een kamer op Airbnb

Heb je een logeerkamer – of zelfs een logeerbank – in je huis? Dan kun je die op Airbnb verhuren aan reizigers.

Airbnb is een site die kamers, banken of hele huizen te huur aanbiedt aan reizigers die de kosten en het gebrek aan persoonlijk gevoel dat vaak gepaard gaat met traditionele hotelverhuur willen vermijden.

Sommige Airbnb-reizigers reizen om werkgerelateerde redenen, sommigen zijn in de stad voor een speciaal evenement zoals een concert, en anderen zijn op zoek naar een kortdurende verblijfplaats terwijl ze naar een verdere bestemming reizen.

Als je je beschikbare kamer op Airbnb plaatst, moet je een online aanvraag invullen, en dan adverteer je bij honderden miljoenen reizigers die Airbnb gebruiken om hun bestemmingen voor reisverblijven te vinden.

Hoeveel geld kun je verwachten te verdienen als iemand je kamer huurt via Airbnb?

Nou, dat hangt af van waar je woont; elke stad heeft een ander gemiddeld tarief, en het kan ook variëren op basis van de voorzieningen die je aanbiedt.

In het grote stedelijke gebied waar ik woon, is de gemiddelde wekelijkse huurprijs voor een eenpersoonskamer €297.

Dat is veel geld om iemand een paar dagen bij je te laten logeren.

Als je denkt dat het verhuren van een kamer in je huis of appartement een geweldige manier is om snel aan geld te komen, kijk dan eens op Airbnb vandaag nog om meer te weten te komen over het worden van een verhuurder.

Het leuke hiervan is dat ze je verdiensten elke maand rechtstreeks op je bankrekening storten. Geen papieren cheques meer.

FAQs

Hier volgen enkele veelgestelde vragen als je nu geld nodig hebt:

Wat is de beste manier om mijn noodkosten te dekken?

De beste manier om dit te doen is door een noodfonds te hebben. De meeste financiële experts zoals Dave Ramsey raden je aan om minstens 3-6 maanden aan uitgaven in een noodfonds te hebben.

Zijn kortlopende leningen een goed idee?

Dit soort leningen kan aan de oppervlakte een goed idee lijken, maar moet echt vermeden worden. Ze kunnen hoge rentepercentages, vergoedingen voor te late betaling en initiatiekosten hebben die deze opties niet aantrekkelijk maken.

Samenvatting

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om heel snel geld te verdienen.

Om je inkomen te maximaliseren – vooral als het gaat om dienstverlenende soorten banen – moet je ervoor zorgen dat je je beste werk doet.

Het ontwikkelen van een goede reputatie terwijl je de verschillende klussen doet die je vindt, betekent dat mensen eerder een beroep op je zullen doen als ze in de toekomst hulp nodig hebben.

Plaats een reactie