20 Beste Manieren om Snel Geld te Verdienen

Je bent blut en je ontvangt je salaris pas over een week. Je moet een manier vinden om snel geld te verdienen.

Gelukkig ben je hier op de juiste plek.

Of het nu gaat om het einde van de maand en je een tekort hebt aan geld voor de huur, of een student bent die wat extra geld wil verdienen, vaak is het enige wat we nodig hebben een paar simpele manieren om wat geld binnen te brengen (en het liefst iets waar je vandaag nog mee kunt beginnen).

Als je wilt weten hoe je €100 in een dag kunt verdienen (of misschien zelfs €200 in een dag) vind je op deze lijst misschien een aantal opties die je helpen om dat voor elkaar te krijgen.

Aan de andere kant, als je in de schulden zit en snel €2.000 nodig hebt, is deze lijst waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Buiten de verkoop van duizenden euro’s aan bezittingen of het nemen van een korte termijn lening, is alles wat inkomsten van meer dan €1.000 in een kort tijdsbestek belooft waarschijnlijk oplichterij.

Wees voorzichtig en blijf bij de legale ideeën die je hier vindt. Alles in deze lijst is gescreend als een echte manier om geld te verdienen; of het nu gaat om een kortlopende opdracht om vanuit huis te werken of het verzilveren van een unieke promotie van een bedrijf, we hebben grondig onderzoek gedaan naar tientallen verschillende ideeën voor het verdienen van geld, zodat jij dat niet hoeft te doen.

1. Boodschappen bezorgen

Hoeveel betaalt het?
Afhankelijk van je leeftijd verdien je tot €10,88 per uur. Daar bovenop komt nog je fooi!

Tegenwoordig bestellen steeds meer mensen hun boodschappen online. Deze boodschappen moeten natuurlijk worden bezorgd. Dit betekent dat bedrijven zoals Picnic op zoek zijn naar bezorgers.

Als bezorger bij Picnic kun je 7 dagen per week werken, van 14.00 tot 22.30 uur. Daarbij kies je zelf welke tijden jou het beste uitkomen. Ideaal toch?

2. Betaalde enquêtes invullen

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Verdien tussen de €0,25 en €3 per ingevulde enquête.

Bedrijven willen de consument beter begrijpen, en dat doen ze onder andere door de deelnemers aan een enquête te compenseren. Websites zoals GFK en IPSOS betalen je voor de simpele taak om enquêtes in te vullen.

Wanneer je je aanmeldt voor een account, zullen ze een paar vragen stellen. Ze zullen willen weten wat jouw interesses en koopgewoonten zijn, zodat ze je kunnen matchen met enquêtes die op jou van toepassing zijn. Antwoord zo nauwkeurig mogelijk om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor de enquêtes die ze jou sturen.

GFK en IPSOS voegen regelmatig nieuwe enquêtes toe, wat betekent dat je regelmatig terug zult willen keren om te zien of er nieuwe enquêtes beschikbaar zijn. Je zult niet rijk worden door enquêtes in te vullen, maar ze zijn een legale manier om met weinig moeite een paar euro te verdienen. Verdiende punten kunnen worden ingewisseld voor geld.

Gerelateerd: 13 Beste Plaatsen om Betaalde Online Enquêtes voor Geld In Te Vullen

3. Start een blog met SiteGround

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Van €0-€100,000+ per maand.

Als je toevallig ook maar een beetje kunt schrijven, kun je doen waar je van houdt en geld verdienen door te bloggen. Slimonlinegeldverdienen gebruikt het bloggen als een manier om informatie te delen over het verdienen en besparen van meer geld. Ook jij kunt een bron van informatie (of amusement) zijn voor zowat alles wat je interesseert.

Of je nu een lifestyle georiënteerde blog wilt beginnen waar je jouw favoriete ideeën over huisinrichting deelt of een beauty en fashion blog waar je make-up tutorials filmt en product reviews schrijft, je kunt jouw favoriete hobby omzetten in een online bedrijf.

Sommige elite bloggers verdienen zelfs meer dan 100.000 euro per maand. Bijvoorbeeld:

 • Michelle van Making Sense of Cents verdient meer dan $159.000 in haar laatste gepubliceerde rapport;
 • of Pat van Smart Passive Income, die meer dan 167.000 dollar verdiende in zijn meest recente rapport;
 • en ten slotte is er Rosemarie van The Busy Budgeter, die ook meer dan $100.000 verdiende in haar meest recente rapport.

Om voor minder dan de prijs van een kopje koffie per maand aan de slag te gaan, kijk je bij SiteGround of volg je onze handleiding voor het starten van een blog.

Start een goedkoop blog met Siteground

Gerelateerd: 16 Hobby’s die je echt geld kunnen opleveren…

4. Verhuur je extra ruimte bij Airbnb

Hoeveel betaalt het?
Variabel. De gemiddelde Airbnb verhuurder verdient €924 per maand. Superhosts kunnen €100.000+ per jaar verdienen.

Als je ruimte hebt in jouw huis, kan Airbnb de perfecte manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het uitgangspunt is simpel: kijk hoeveel jouw ruimte waard is, maak een advertentie van een enkele kamer (of het hele huis) op de app, controleer potentiële gasten, krijg betaald. Airbnb biedt tot €1.000.000 aan verzekering om jouw bezittingen (en huis) te dekken in het geval er iets mis gaat.

Om te beginnen, maak een advertentie door het invullen van een beschrijving, neem en upload foto’s van jouw ruimte, en bepaal een prijs. Jouw advertentie helpt de gasten een idee te krijgen van hoe je woning eruit ziet. Stel vervolgens de data in waarop de ruimte beschikbaar zal zijn en stel jouw huisregels op. Zodra jouw advertentie live is, kunnen gasten hun verblijf bij jou thuis boeken, en begin je geld te verdienen.

Verhuur je huis via Airbnb

Gerelateerd: Een Stapsgewijze Handleiding voor Winstgevende Airbnb-hosting

5. Verhuur je auto

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Via Snappcar of MyWheels kunnen gebruikers tot €800 per maand verdienen (ongeveer €10.000 per jaar).

Heb je een extra auto of gebruik je jouw auto nauwelijks? Verhuur je auto via Snappcar of MyWheels. Met hun app kun je jouw voertuig adverteren en word je automatisch in contact gebracht met mensen in je omgeving die een auto willen huren. Huurders kunnen jouw auto direct vanuit de app bekijken, boeken en ophalen, zodat je niet hoeft te rommelen met het plannen van een afspraak om sleutels uit te wisselen.

Het kost slechts een paar klikken om je auto aan het werk te zetten met Snappcar. Je hoeft je alleen maar aan te melden en je auto een naam te geven, de locatie en de beschikbaarheid in te stellen en een beschrijving in te voeren. De huurinkomsten worden maandelijks opgebouwd en betaald

Bereken hoeveel je kunt verdienen met het verhuren van je auto

6. Verdien geld met Uber Eats

Hoeveel betaalt het?
Krijg tot 5 keer per dag betaald. Verdien tussen de €10 en €15 per uur.

Heb je een van de volgende zaken? Auto, Fiets, Scooter, Voeten. Dan kun je met Uber Eats betaald krijgen om eten te bezorgen in je vrije tijd. Zie het als de ultieme pizzabezorger, behalve dat je een nog diversere klantenkring hebt. In plaats van alleen maar pizza’s, lever je alle etenswaren.

Maak van je fiets een geldmachine met Uber Eats…

Het duurt maar een paar minuten om je aan te melden, je hebt geen baas, en je “uren” zijn wat je wilt dat ze zijn. Een uurtje hier en daar. Nachten. Weekenden. Wat dan ook. En met Instant Pay, krijg je dezelfde dag je geld(tot 5 keer per dag!). Als je onmiddellijk geld nodig hebt, is dit de makkelijkste manier.

Pro Tip: Als je eenmaal geregistreerd bent, ga naar Google en leer alles over Boost en Surge Zones, Quest Goals en Choose Your Quest – het zijn allemaal manieren om je verdiensten te vermenigvuldigen met de basistarieven en andere aanbiedingen.

Gerelateerd: 13 Manieren om geld te verdienen met het bezorgen van voedsel, pakketten en meer.

7. Kijk kritisch naar je rekeningen

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Sommige mensen kunnen hun rekeningen tot 30% wel verlagen.

Hoewel het geen “side hustle” op zich is, kun je meteen beginnen met het analyseren van jouw uitgaven en zoeken naar manieren om deze te verminderen.

Zo kun je kijken naar jouw internetprovider en op zoek gaan naar een betere deal voor dezelfde dienst. Hetzelfde geldt voor je telefoonabonnement(of een andere terugkerende dienst die je hebt).

Je kunt ook zoeken naar verborgen of anderszins vergeten abonnementen en deze indien nodig opzeggen.

8. Word freelance schrijver

Hoeveel betaalt het?
Freelance schrijvers verdienen gemiddeld €40.000 per jaar.

Bevalt het idee om betaald te krijgen om te schrijven? Er zijn duizenden vacatures beschikbaar voor schrijvers die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderwerpen.

Profiteer van niche-specifieke bloggers, kleine ondernemers en grote merken die bereid zijn om serieus geld uit te geven aan freelance schrijvers van hoge kwaliteit.

Zij doen dit omdat het vaak goedkoper is om per project schrijvers met een hoog tarief in dienst te nemen dan om een medewerker fulltime in dienst te nemen met voordelen.

Een van die schrijvers, Holly Johnson van ClubThrifty, verdient meer dan 200.000 euro per jaar met haar freelance werk.

9. Koop dividend betalende aandelen via De Giro

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Afhankelijk van de hoeveelheid aandelen en de beursprestaties. Verdien tot wel €1.000 per jaar aan dividend.

Naast het starten van je eigen bedrijf, was investeren in de aandelenmarkt de afgelopen 100 jaar een van de meest consistente manieren om rijkdom te creëren. Sinds de oprichting in 1957 heeft de S&P 500 zelfs gemiddeld 8% winst per jaar gerealiseerd. Een veel hoger rendement dan spaarrekeningen, geldmarkten of andere manieren om je geld te sparen en te beleggen.

Als je ‘extra’ geld hebt dat niks doet of je wil serieus aan de slag met het opbouwen van rijkdom voor later in je leven, overweeg dan om het te investeren in de aandelenmarkt met De Giro. Beleggen kan een krachtig hulpmiddel zijn om passief rendement te genereren.

Om aan de slag te gaan, raden we een betrouwbare partij als De Giro aan, omdat ze lage tarieven hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn.

10. Leen je geld uit via Lender & Spender

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Investeerders bij Lender & Spender verdienen tot wel 4% rente.

Heb je gehoord van investeren in leningen? Het is een financieel systeem dat leners koppelt aan investeerders die hun leningen willen financieren.

Als investeerder fungeer je als bank en financier je leningen van mensen die geld nodig hebben met een mooi rendement. Het gebruik van een service als Lender & Spender neemt het giswerk weg om te bepalen wie mogelijk geschikt is voor het lenen van jouw geld. Ze screenen potentiële leners, bepalen jouw risico en kennen een percentage van het verwachte rendement op jouw investering toe.

Aan de slag:

 • Open een account en kies een eenmalige investering of een maandelijkse investering.
 • Bouw snel en gemakkelijk een portefeuille door geld uit te lenen.
 • Ontvang maandelijkse betalingen van hoofdsom en rente terwijl leners hun leningen terugbetalen.
 • Herinvesteer betalingen of neem op.

Je investeert in leningen waarbij Lender & Spender het risico voor je controleert. Waarmee je 4% rente kunt verdienen op je investering.

Meer lezen over het investeren bij Lender & Spender

11. Word een Facebook-advertentiespecialist

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Gemiddeld € 500 tot €1.000 per klant per maand.

Facebook-advertenties zijn niets nieuws. Ze gaan ook niet snel weg. Denk even na over de laatste keer dat u een Facebook-advertentie voor een lokaal klein bedrijf zag. (En niet de gigantische merken om je heen, zoals Kroger, Walmart, etc.) Weet je het niet meer? Dat verbaast ons niet. Het is omdat lokale kleine bedrijven willen adverteren, maar de kans is groot dat ze niet iemand in huis hebben die verstandig genoeg is om effectief campagnes voor hen uit te voeren zonder geld te verliezen.

Dat is waar jij – de specialist op het gebied van Facebook-advertenties – binnen kunt komen. Als je leert hoe je campagnes effectief kunt uitvoeren en leads kunt genereren voor lokale kleine bedrijven, kun je overal tussen de €1.000 en €2.000 per maand per klant verdienen. Je hoeft geen diploma of eerdere ervaring in het veld te hebben om aan de slag te gaan, en naarmate je klantenbestand groeit, kun je je tarieven verhogen en meer in rekening brengen.

Om te beginnen, moet je de ins en outs van Facebook-advertenties leren. Verschillende van dergelijke cursussen kunnen je dit leren, maar ze vereisen een investering vooraf, meestal rond de €500 – €1.000.

In deze masterclass van Boyd Hoek leer je alle ins en outs om een succesvolle Facebook advertentiespecialist te worden.

Volg de Gratis Facebook-advertentiespecialist training bij Boyd Hoek

12. Laat honden uit

Hoeveel betaalt het?
Stel een uurtarief in. Aanbieders rekenen tussen de €5 en €15 per keer voor het uitlaten van een hond.

Hondenuitlaatservice Amsterdam is een website voor honden liefhebbers die hun diensten aanbieden.

Dus wanneer je je pup meeneemt met een wandeling, kun je ook een tweede (of derde) hond meenemen en betaald worden om te wandelen. Je moet 18 jaar oud zijn om aan de slag te gaan, dus het is geen geweldige baan voor tieners of kinderen.

Door meerdere honden te combineren uit dezelfde buurt kun je je inkomsten snel oplopen.

13. Doe virtueel assistent-werk

Hoeveel betaalt het?
VA’s verdienen doorgaans tussen €15 en €25 per uur (of meer).

Misschien wel onze favoriet van alle snelle manieren om extra inkomen binnen te halen, is virtueel assistentenwerk. Dit is de meest realistische manier om goed geld te verdienen zonder een diploma of gekke hoeveelheden ervaring.

Dat komt omdat virtuele assistenten kleine bedrijven helpen bij het uitvoeren van alledaagse taken waarvoor ze alleen maar extra mankracht nodig hebben.

Dingen zoals:

 1. Klantenservice
 2. Administratieve ondersteuning
 3. Beheer van sociale media
 4. Beheer van websites
 5. E-mail copywriting en marketing

Gina Horkey, een gerenommeerde virtuele assistent-coach, zegt zelfs dat er meer dan 150 verschillende services zijn die je als virtuele assistent kunt aanbieden.

Ze heeft zelfs een cursus die jou leert over deze exacte services en je helpt klanten binnen de komende 30 dagen of minder binnen te halen.

14. Wissel van bank

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Afhankelijk van depositogrootte en rentetarief.

Traditionele fysieke banken bieden historisch lage tarieven op spaarrekeningen. Zo laag dat je geld verliest aan de inflatie door er geld in te houden.

Zo schommelt de landelijk gemiddelde spaarrekening rond de 0,05%. Het huidige inflatiepercentage ligt boven 1,2%. Als je spaarrekening niet meer dan 1,2% per jaar aanbiedt, verlies je geld.

Versla die statistiek door je geld naar een online spaarrekening te verplaatsen die iets hoger biedt dan de huidige inflatie.

Nu zal een verhoogde rente je niet helpen snel te verdienen, maar een cashbonus van €50 wel. Bepaalde banken bieden nieuwe klanten precies dat om de overstap te maken. Discover en Chase-banken zijn slechts twee van de vele banken die dergelijke bonussen aanbieden.

Ons advies? Lees de algemene voorwaarden, ontdek hoe lang je je storting op de rekening moet laten staan voordat je de bonus ontgrendelt, en verplaats je geld dan onmiddellijk naar een andere voor bonus in aanmerking komende rekening bij een andere bank. Het is net als reizen hacken, behalve voor banken. Dit is super gemakkelijk te doen en neemt slechts 10 minuten in beslag.

15. Doe kleine werkzaamheden

Hoeveel betaalt het?
€5 – €130 per voltooide taak. Tot €300 op één dag.

Wat zijn kleine werkzaamheden?

Eenvoudig gezegd: “Kleine werkzaamheden zijn kleine, gemakkelijke taken die in korte tijd kunnen worden voltooid en die je over het algemeen tussen de €3 en €100 opleveren. Het zijn vaak online banen die je vanuit huis kunt doen, maar er zijn ook lokale kansen. Ze hebben geen sollicitatiegesprekken, vergaderingen of vaste uren nodig, waardoor ze het perfecte middel zijn om extra geld bij te verdienen.”

Een goede plek om kleine werkzaamheden te vinden is Fiverr.

16. Ontdek cryptocurrency

Hoeveel betaalt het?
Zeer variabel.

Je hebt waarschijnlijk alle manie rond Bitcoin en andere cryptocurrencies gehoord. Als je aan de slag wilt gaan kun je het beste starten bij een betrouwbare aanbieder zoals Bitvavo. Bitvavo is een Nederlands bedrijf en heeft de laagste kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Als je nu een account aanmaakt kun je to €1.000 gratis handelen.

Waarschuwing: het verhandelen van cryptocurrencies is zeer riskant en je mag nooit meer investeren dan je kunt veroorloven te verliezen.

17. Rijd als Uber chauffeur

Hoeveel betaalt het?
Variabel. Afhankelijk van het aantal ritten

Als Uber Eats niet goed bij jou past, is Uber een andere optie. Door voor Uber te rijden als chauffeur, heb je de flexibiliteit om te rijden wanneer je maar wilt, wat betekent dat je geld kunt gaan verdienen zodra je toestemming hebt gekregen om te rijden.

Pro-tip: meld je aan voor Uber, Uber Eats en Viavan, zodat je tarieven kunt vergelijken en je jezelf bezig kunt houden.

18. Promotie maken

Als je bereid bent om verder te gaan en je waarde aan je baas te bewijzen, kun je hogerop komen en promotie maken.

19. Vraag om een loonsverhoging

Een verhoging krijgen is moeilijker dan een promotie krijgen. Denk erover na vanuit het perspectief van je baas, zou je liever a) meer geld betalen voor dezelfde dienst, of b) meer geld betalen voor extra verantwoordelijkheden? Hoe dan ook, soms is een verhoging goed, vooral als je meerdere jaren hebt gewerkt zonder een verhoging te krijgen.

20. Werk overuren

Het is niet glamoureus, maar bij veel banen is er de mogelijkheid om overuren te maken. Vanaf anderhalf uur zal de vergoeding voor overuren bijna alle alternatieven verslaan, alleen voor het uitvoeren van een baan die je al hebt.

Meer geld verdienen betekent meer vrijheid hebben

Wat jouw omstandigheden ook zijn, onthoud één ding: meer geld verdienen betekent meer vrijheid.

Vrijheid om te eten wat je wilt eten, wonen waar je wilt wonen, vakantie wanneer en waar je maar wilt, en meer. Extra geld verdienen begint met een simpele beslissing: wil je meer vrijheid in je leven?

Als het antwoord ja is, is het tijd om ervoor te gaan. Mogelijk moet je meer dan één idee op de lijst proberen voordat je er een vindt die blijft hangen, maar zodra jouw inkomen begint te stijgen, krijg je de controle over jouw leven en vind je nog meer kansen dan je je ooit zou kunnen voorstellen.

Opmerking: resultaten kunnen variëren in termen van inkomsten. De totalen die in dit artikel worden vermeld, zijn afkomstig van geselecteerde ervaringen, maar kunnen erg variëren.

Plaats een reactie